Het is carnaval en Lucy zit vol toffe ideeën over hoe ze verkleed zal gaan. Maar dan komt opa aanzetten met verkleedkleren die totaal niet bij haar passen. Lucy laat het er niet bij zitten.

Over rEBEL LUCY     
Goodbye Hello Kitty. Hier komt rEBEL LUCY aangestampt. Niet poeslief, maar vol kattenkwaad. Geen koekjes bakken en
roze jurkjes, maar koekjes gappen en bruine stinkscheetjes. Want ook meisjes mogen kwajongen zijn. Of beter nog: kwameisje.  

rEBEL LUCY rekent af met de zoetsappige clichés over meisjes. 

De verhalen van rEBEL LUCY zijn voor kinderen die helemaal zichzelf willen zijn.

"Wat een verfrissend kinderboek. De Rotterdamse Man tekent een meisje dat niet van typische meisjesdingen houdt. Ze vindt het belangrijk dat de genderrollen worden doorbroken. Looten schrijft de teksten. Hij slaagt erin om Lucy neer te zetten als een stoer meisje door zinnen te gebruiken als: ‘Als een dolle krokodil hapt Lucy met de gaatjesmaker in de krant’ of woorden als: ‘brullen’, ‘maf’, ‘gekletter’ en ‘smijten’. Het is lekker stoer en vies en grappig."
"En daarom is het goed dat er boekjes als dit bestaan. De deur gaat hiermee hopelijk op een kier naar, hup weg met al die hokjes en beginnen leven als mens, zonder al die gekke stereotypering en bijbehorende rare vooroordelen en traditionele onzin."
“Een heerlijk eigenwijs en eigenzinnig boekje. Trap die kaders weg, lach mee en geef rEBEL LUCY een kans!”
“Het verhaaltje over rEBEL LUCY en haar carnavalsavontuur is heel leuk en bevat alles wat je zou willen. rEBEL LUCY is echt rebelgrappig.”

 

Bestel nu hier 

of bij jouw favoriete boekhandel

en join the rEBELUTION!

Dit vinden ouders en voorlezers:

“Vandaag rEBEL LUCY op repeat voorgelezen! Fiene vond de contrastrijke illustraties mega interessant en Loek vond het verhaal superleuk! En ik ook 🙂
Een hele mooie manier om het thema genderstereotypering onder de aandacht te brengen. Ik blijf me erover verbazen dat dit nog zo’n groot issue is. Het is wat mij betreft op een leuke en erg herkenbare manier uitgewerkt!” 

Astrid, moeder van Loek (3) en Fiene (8 mnd)

 

“Of ik het boekje vandaag nog een keer wilde voorlezen :)” – Nanja, moeder van Lucie (5,5)“Nou rEBEL LUCY is enorm populair, ik moet het vaak voorlezen voor het slapengaan!! Ze vinden het heel grappig en daarna hebben we vaak een gesprek over welk kostuum zij zelf zouden willen hebben”. 

Jessica, moeder van 6,4 en 2 jarige

rEBEL FANS